Wat we doen

De Pools Nederlandse Kulturele Vereniging is sinds 1980  actief in Nederland. Het doel van de vereniging is het promoten van de Poolse cultuur tussen Polen en Nederlanders, integratie van beide nationaliteiten door elk jaar diverse feesten te organiseren zoals Nacht Kupała (Wianki ) in juni, het traditionele Poolse Andrea Feest in november, lezingen, concerten, expositie en sport-recreatie evenementen. Het jaarlijkse “Andrzejki”, een Poolse traditie, is al lang één van de gelegenheden waarbij onze leden elkaar met veel plezier ontmoeten. Dit geldt ook voor het gemaskerde bal met Carnaval. Ook de gezamenlijk doorgebrachte week- einden en onze literaire avonden vormen gelegenheden bij uitstek, waar de Pools-Nederlandse integratie volop bloeit.

Vier keer per jaar geeft de PNKV een eigen tijdschrift genaamd het Biuletyn uit. Het is een bron van veel informatie over de Poolse en de Nederlandse cultuur, geschiedenis, gewoonten, informatie over de actuele culturele evenementen, boeken en interviews met interessante mensen. We ondersteunen ook Poolse schrijvers. Dit doen we door het publiceren van hun boeken in Nederland. De PNKV is een tweetalige organisatie.

PNKV-boekenservice
Via de PNKV-Boekenservice kunnen de studiematerialen voor de PNKV-taalcursus en andere interessante boeken over Polen besteld worden.
Zie Tabblad Boeken

Polonus
De PNKV is ook vertegenwoordigd in het bestuur van de Stichting Polonus. Deze stichting organiseert verkiezingen van de Pool van het Jaar. Tijdens een gala-evenement worden de laureaten in vijf categorieën bekend gemaakt. Dat zijn mensen die zich op een bijzondere manier in hun vakgebied hebben onderscheiden. Meer info op http://polakroku.nl/