Het bestuur

Richard Dudkiewicz

Van beroep informaticus,  is al jaren actief betrokken bij de Poolse gemeenschap in Nederland. Eigenaar van een taleninstituut op internet “Pools Online” voor het leren van de Poolse taal, dat met behulp van moderne methoden onderwijs geeft. Mede-organisator van “de Verkiezingen van de Pool van het Jaar” in Nederland. Hij draagt actief bij aan het creëren van een positieve beeldvorming van Polen, Poolse verworvenheden en successen in de Nederlandse maatschappij.
In zijn vrije tijd speelt hij tennis, loopt hij hard en beoefent hij Tai Chi.

tel: 06 11 734 944
e-mail: bestuur@pnkv.nl

Hoofdredactie Biuletyn, Boekenservice, Webmaster, Ledenadministratie

Waldemar Pankiw

 


Waldemar Pankiw, bestuurslid van de Pools-Nederlandse Kulturele Vereniging verantwoordelijk voor de redactie en productie van Biuletyn en de PNKV-boekenservice. Sinds lang actief in de Poolse gemeenschap in Nederland, medeoprichter van het platform Common Language voor het promoten en organiseren van Pools-Nederlandse culturele ontmoetingen. Jurylied concoursen zoals Pool van het Jaar in Nederland, Wierszowisko, Literaire Concours van Jong Polonia, Vakantiefoto concours van Forum Poolse Scholen in Nederland. Geboren en getogen in Warschau, afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Warschau. Beroepsloopbaan; wetenschappelijk medewerker, serviceingenieur, docent, redacteur.

Secretaris / websiteredactie

Urszula Woroniecka

In Nederland vanaf 1980 en lid van PNKV vanaf de oprichting (1980). Meerdere keren lid van de kascommissie geweest. Betrokken bij diverse PNKV projecten. Geboren en getogen in Warschau. Afgestudeerd Biologie aan de Universiteit van Warschau. In Nederland gewerkt in Reactor Instituut Delft aan de Technische Universiteit Delft. Vanaf 2013 met pre pensioen. Geïnteresseerd in film, toneel en reizen (natuur gebieden). Wandelt met Nordic Walking groep in woonomgeving.